Blog

29/07/2021 by paddlesu Uncategorized 0

E-MTB avantura – Prolazak kroz podzemni tunel Maričevac

Pozdrav svim prijateljima Paddle Surf Baćine i ljubiteljima Baćinskih jezera i okolice.

Svi već znate za moju novu strast prema MTB biciklizmu a i ako ne znate. Nakon osobnog iskustva koje sam stekao trenirajući MTB biciklizam i fotografirajući polje Jezero.  Kreirao sam za Vas jedan biciklistički izlet, pun povijesnih saznanja, adrenalina i avanture. Gdje na električnom biciklu prolazite kroz različite etape/ stazu u krugu od 25 Kilometara.

Od ove godine imam nešto novo za Vas!

Organiziram sa svojim timom izlet i prolazak kroz tunel Maričevac i degustaciju lokalih vina iz polja Jezero (jedne od najvećih regija uzgajivača vinove loze kod naše baze).

DCIM185MEDIADJI_0211.JPG

Doživite prolazak kroz ovaj povijesni tunel (građen 1923. godine.) koji spaja dva različita svijeta, Baćinska jezera i Polje jezero kroz koje teče rijeka Matica.

U ovom izletu vozite se na električnom biciklu dijelom biciklističke staze kroz bajkovita i bio-raznolika Baćinska jezera, sve do tunela Maričevac gdje nakon izlaska iz podzemnog svijeta nastavljate vožnju kanjonom rijeke Matice do vinskih polja i vinarija lokalnih sela (Staševice, Umčana, Otrić Seoca, Kobiljače, Vrgorca i drugih)

 

Podzemni tunel sa svojom dužinom od 2.138 metara spaja Baćinska jezera s rijekom Maticom. Tunel je prohodan samo 2-3 mjeseca u godini kada nastane suša u ljetnom periodu. Stoga iskoristi ovu priliku i nauči;

Kako upravljati s električnim biciklom, Koje su autohtone lokalne vinske sorte?  i “Tko i zašto je pokrenuo projekt izgradnje tunela?

Ukoliko nemate svoj osobni električni bicikl u cijeni dobivate naš el. bicikl model: Rockrider EST 100. 27.5.

Koji je sasvim dovoljan da vam pomogne za svojim 240w motorom da bez previše napora i umora savladate uspone i prepreke na putu.

Duljina staze: 25km

Trajanje: 3-4h

U cijeni: El. Bicikl EST 100, Kaciga, Rasvjeta, Servis na terenu i osiguranje.

Potrebna spremnost vozača: Napredni početnik

Max osoba u grupi: 4

 

Cijena izleta ili najam električne bicikle: Na upit

 

Za rezervaciju i kontakt:

e-mail: info@paddlesurfcroatia.com

ili na broj telefona:

+385 91 7615480

 

Vaš vodič

Ivan

Paddle Surf Baćina

 

 

 

Read On
25/05/2019 by paddlesu rent 0

SUP board & e-mtb rent

Pick Up at the PADDLE SURF BACINA sup school center next to the D8 road between Split & Dubrovnik

Choose time: 1 hour / 1 day / 1 week /

Board type: Professional Race, Inflatable, Hardboard

We hold deposit for security or damage, on your return return back we refund full deposit amount if there is no board damage

Contact and reservation at: info@paddlesurfcroatia.com

Phone: +385 91 7615480

Electric mountain bike rent in Croatia.

With the E-ST 100 electric mountain bike (EAMTB), enjoy (or relive) your first MTB thrills. The smart electric assistance, driven by a cadence sensor and a control screen, helps you find your pace.

Explore the hills and mountains around Bacina Lakes and city Ploče

Battery capacity:

Mode 1 – 90 Kilometers distance

Mode 2 –  60 Kilometers distance

Mode 3 (fast) – 42 Kilometers distance

Price 15 EUR (100 HRK) / 2 hours

 

Inflatable BIC SUP board PERFORMER 10.6

BOARD TO TAKE AWAY !! Easy to take anywhere, you do not need to have rooftop racks.

Comes with backpack, paddle, pump, repair kit, leash and inflatable board

Perfect board for all around beginners, family, car renters & sailing boats.

Max boards: 5 pcs

JP AUSTRALIA Flatwater

Professional carbon race board , Perfect for advance speed trainings, balance training.

Max boards:  1 pcs

 

Read On
20/02/2019 by paddlesu Blog 0

Blog: Veslanje morem od Mlinice do Tanke Punte 1.dio

Cilj ove avanture bio je pronaći vertikalnu stijenu uz more na koju bi dovodio ljubitelje slobodnog penjanja bez osiguranja konopom. Sjetio sam se pozicije koju sam puno puta gledao vozeći se jadranskom magistralom prema Gradcu. Stijena se nalazi odmah uz more i visoka je cca 30 metara, kosog je nagiba prema moru i  savršenog je oblika za penjačku disciplinu “Deepwater soloing”. Plan je bio u više puta posjetiti lokaciju, pregledati pristup stijeni iz vode, vidit koja je dubina ispod, očistit sitna korozna kamenja i pokušat se penjat samo uz pomoć cipela penjačica.

Ivan Delmić osnivač Paddle Surf Baćina

Da bi se došlo do obale odakle treba veslati na SUP dasci, potrebno je spustit se kozjim putem ispod ceste,  s tim da sam ja nosio dasku težine 20 kg i ruksak još 15 kg. Od foto opreme sam uzeo slr digitalnu kameru FujiFilmXT2, GoPro4 i drone DJI phantom 4K.  Za startnu poziciju odabrao sam izvor vode Mlinica odmah uz granicu Dubrovačke i Makarske riviere, stoga ovo mjesto pripada području sela Baćine i grada Ploča Dubrovačko – Neretvanske županije. Prvi put veslao sam ovu rutu 2016. godine početkom Travnja, vrijeme je bilo u južini a more u bonaci sive boje, stoga ovaj put fotografije nisu ispale dobro.

Aco i njegova žena su jedini stanovnici Mlinice

Aco i njegova žena jedini stanovnici Mlinice

Mlinica je poznata lokalnom narodu po velikom izvoru pitke vode, nekad tu dolaze brodovi tankat  rezervare vodom za piće. U staro doba nalazio se mlin za radit brašno čiji se ostaci i danas mogu vidjeti. Ima i jedna narodna legenda koja kaže; “Da je lokalna pastirica češljala kosu ispod vrha Sv.Ilije (773 mnv) i da joj je ispao plastični češalj u duboku jamu. Nakon par dana našli su češalj kako pluta na površini mora ispred Mlinice”. Na lokaciji voda izvire na nekoliko mjesta između morskih škrapa i mogu se primjetit tri velika kruga na morskoj površini što upućuje na izvore koji se nalaze na morskom dnu.

Na drugu ekspediciju priključila mi se moja partnerica Beata, iskusni penjač, a tada  je tada bila u 3. mjesecu trudnoće, naravno ona se nije penjala a ja sam odradio svoje prve pokušaje osvajanja rute . Prije uspona zaronio sam ispod vode da pregledam dno, s lijeve strane je plitka dubina i nije sigurno u slučaju pada, a desna strana je duboka cca 10 metara, i tu sam odlučio startat iz vode. Kamenja su malo oštra u početku, što je tipično za vapnenac i koroziju koje more radi ali nakon 2 metra visine kamen je gladak i pronalazim odlične rukohvate koji mi omogućuju daljnje penjanje u visinu.  Dolazim na jedno 5 metara visine gdje mi dalje moja fizička snaga i nedovoljno dobra tehnika ne dozvoljavaju da nastavim dalje. U zadnjoj pukotini koju sam uhvatio rukama,  pronašao sam gnijezdo od ptice, stoga sam odlučio nazvati ovu rutu Gnijezdo / engl. “Nest”.

Sljedeći put ponovo dolazim na lokaciju 2017. godine s dvoje profesionalnih penjača Karina i Konrad prijatelji od Beate iz Poljske. Njima je ova disciplina bila izazov zato što su naučili penjati isključivo s osiguravajućim konopom, a u ovom slučaju prilikom pogreške morali su se prepustiti slobodnom padu u more. To je za njih bio odličan psihološki trening, zato što rijetko kad imaju priliku penjati se na ovakvom tipu i obliku stijena. Bili su puni adrenalina i s osmijehom na licu,  a ja sam uživao sve to gledati, foto dokumentirati i podijeliti prirodne ljepote našeg zavičaja s osobama sportskog entuzijazma iz drugog kraja svijeta, moj san je ispunjen od prije godinu dana… Ispenjali su maksimalnu visinu koliko im  je to teren dopuštao i skočili u more s desetak metara visine.

Deep Water Soloing

Deep Water Soloing

S desne strane penjališta nalazi se još jedna atrakcija i  zaboravljena građevina “Lonđina klačina”, koju rijetko tko ima priliku posjetit osim par divljih koza koje se ponekad skrivaju unutra prilikom lošeg vremena. Nalazi se na strmom i nepristupačnom terenu, odlučio sam uspenjati se do glavnog ulaza i ući u prostorije gdje se ložila vatra i slagao kamen vapnenac u svrhu proizvodnje klaka.  Priča kaže kako se Mate vratio iz Amerike s poslovnom idejom i odlučio no ovom mjestu proizvodit klak i živit, u međuvremeu Mate umire i ovaj projekt nikad nije dovršen. Danas su ostale samo zidine planirane kuće, visoki dimnjak i ložište.

Lonđina klačina

Lonđina klačina

Dimnjak klačine

Nakon stanke za penjanje veslamo južnije put Tribunja  i nastavljamo prema odredištu gdje ćemo imat dužu pauzu i odmor, prema uvali  “Tanka Punta”. Ovom obalom veslao sam nekoliko  puta;  solo,  s Beatom i poljacima, s grupom iskusnih veslača iz Španjolske i jedan put sa starim gostima iz Škotske koji svake godine dolaze i žele neku novu avanturu na SUP daskama. Na pola puta do Tanke punte nalazi se par škripi gdje se može u potpunosti uči sa SUP daskom dugom 2 metra.

Kratko pauziramo  ispod hridi/stijene odlične za skakanje (Cliff Jumping) i ronjenje (Snorkeling). Ispod površine mora na četiri metra dubine pronalazimo morsku spužvu nalik koralju “Aplysina aerophoba Nardo”.

Jose iz Španjolske

Jose iz Španjolske

Sljedeća postaja je omiljeno odredište lokalnih izletnika,  uvala  “Tanka Punta”. Frane iz paddle surf tima dolazi brodicom kao dodatna sigurnost ukoliko netko iz gupe nema snage za daljnje veslanje i odustane.  Ispod jednog od borovih stabala postavljamo privremenu bazu, razapinjemo viseću ležaljku “Ticket To The Moon” ložimo vatru (od prije napravljeno mjesto za roštiljanje) i pripremamo komarče na gradelama. Naravno  ponijeli smo grančicu ružmarina, maslinovo ulje i litar domaćeg crvenog vina. Nakon ukusnog ručka, Frane i ja se opuštamo u debeloj ladovini a gosti uživaju plivajući u ugodnoj temperaturi mora i veslajući na daskama istražuju morske dubine.

Tanka Punta

Ivan i Frane

Nakon ručka nastavljamo dalje prema Rači i Luci Ploče

Blog se nastavlja…

Piše: Ivan Đelmić

 

 

Read On
18/02/2019 by paddlesu Tours 0

SUP Tour – Adriatic sea

Cliff Jumping, Snorkeling & Fish Picnic

Are you advance paddler and you are exploring the south Dalmatian coast in Croatia? This tour is perfect for those who travel the “D8” road between Split and Dubrovnik. Stop at our SUP center, have a chat with us, book the tour and we will take you to hidden bays and cliffs of the Adriatic sea coastline. This tour we start from huge water spring next to the Adriatic Sea. During the tour you will visit beautiful places for Snorkeling, Cliff Jumping or Deep Water Solo Climbing. At the halfway of the tour the group will stop at hidden beach “Tanka Punta”, where you will have a fish picnic and time for swimming and paddling around the bay. After that you will paddle in to the Port Of Ploče next to the abandoned military base from Yugoslavian army JNA.
During the tour we will have small boat patrol with our team member. Depends of weather conditions and group you will have opportunity to paddle in to the Bacina Lakes over the underground tunnel which is connecting the salty sea waters & lake fresh waters.

Meeting point:  Baćina Lakes
Level – Advanced, Professional
Duration: 4 hours (approx.)

PROGRAM:
09:30 – Meeting & Briefing
09:45 – Driving with van/jeep to start location
10:00 – Preparing equipment and walking down the hill to the beach
10:15 – Stop at water spring and preparing for the start
10:30 – Paddling the sea coastline and stop for cliff jumping or climbing
11:00 – Stop for snorkeling
12:o0 – Stop for fish lunch
12:30 – Paddling down to the Port Of Ploče
13:00– Paddling through the underground tunnel into the Bacina Lakes
13:30 – Finish in front of our Paddle Surf Baćina center

During the SUP school and tour you will learn about the local history, tradition

Suitable for: 1 persons min – 6 people max in the group
Age requirements: You have to be older than 18 and younger than 70 to attend this tour
Physical requirements: Moderate

Tour includes:
Board & paddle
Tour guide
Life jacket
Waterproof bag
Fish picnic lunch
Water
Rescue boat
Transport to the start location
Mount for GoPro camera on the board
Wetsuit (only during the cold days)

What to bring:
Hat or visor
Eyeglasses strap
Lycra – T-shirt
Sunscreen
Water bottle

BOOKING & INFO AT:

Every day from 01 May01 November
E-mail: paddlesurf.bacinalakes@gmail.com
Phone: 00385 91 7615480

Please contact us at least 3 days before your arrival!

We reserve the right to change or modify the tour in case of bad weather conditions, special group requirements.

PADDLE SURF BAĆINA
obrt za turizam i marketing
vl. Ivan Đelmić
Katići 19 Baćina, 20340 Ploče

IBAN: HR38 2340 0091 1604 4769 6
SWIFT: PBZGHR2X

Read On
30/06/2017 by paddlesu Tours 0

Boat & SUP tour the Neretva Delta

Delta of the Neretva river or “Croatian Bahamas”, long sand beach, turquoise water, sea shells and birds paradise.
Combination of the boat trip and stand up paddle tour.
Neretva Delta is the river delta of the Neretva, a river that flows through Bosnia and Herzegovina and Croatia and empties in the Adriatic Sea. This is one of our most exclusive tours and adventure that you will never forget.

Start – Finish point: Port of Ploče (near Baćina Lakes) – Delta Neretva – Trpanj – Port of Ploče
Suitable for: 2 people – 10 people max in the group
Boat type: Adria 1000

Departure time: 09:00 AM

Duration of the tour: 6 – 8 Hours

Tour includes:
Boat Adria 1000
Skipper
Adventure Tour Guide and SUP instructor
Boards And Paddles
Swimming stop
Restaurant stop
Snack and drinks on the boat
Gasoline for boat drive
Pictures of the tour

Boat/ Yacht Info:
1 x Saloon with kitchen
3 x Sleeping cabin for 2 persons
1 x Toilet
1 x Shower

What to bring:
Photo video camera
Hat or visor
Eyeglasses
Sunscreen
Sandwich / Food
Water bottle
Waterproof bag

Every day from 01 May – 01 November

Price: on request (TOTAL) for max 10 People

BOOKING & INFO AT:
E-mail: info@paddlesurfcroatia.com
Phone: 00385 91 7615480

Please contact us at least 3 days before your arrival!

We reserve the right to change or modify the tour in case of bad weather conditions, special group requirements.

Read On
01/06/2016 by paddlesu Tours 0

SUP School & Baćina Lakes Tour

Explore the inland gems of the south Dalmatian coast with a stand-up paddle board lesson and tour on the Bacina Lakes. Located just off the scenic D8 road between Dubrovnik and Split, the lakes and surrounding river wetlands are rich in biodiversity. After an introductory lesson, glide along a canal system through bird habitats, fishing villages, and swamps for an active adventure in the heart of Croatia.

LOCATION: Baćina Lakes (Croatian: Baćinska jezera) Dubrovnik-Neretva County, CROATIA
Level – First time, Beginners, Advanced
Duration: 3 hours (approx.)

PROGRAM:
10:00 – Course and group meeting
10:15 – Practice on the “Sladinac” Lake and starting the tour
11:00 – Paddling to reach the biggest lake
11:15 – Paddling around the Island of Love
11:30 – Stop at natural water spring
11:45 – Passing under the “Ždrioc” old bridge to reach the “Crniševo” Lake
12:00 – Swimming time and fruit picnic
12:30 – Paddling back to the starting point
13:00 – Finish at the beach bar

During the SUP school and tour you will learn about the local history, tradition, as well as about flora & fauna surrounding seven Baćina Lakes. 

GPS starting point: 43°04’13.0″N 17°25’14.7″E
Suitable for: 2 persons min – 10 people max in the group
Age requirements: You have to be older than 7 and younger than 70 to attend this tour
Physical requirements: Easy – Moderate – Hard

Tour includes:
Stand Up Paddle School
Surfboard and Paddle
Instructor and tour guide who will tell you all about the local history
Life jacket (on request)
Waterproof bag for smartphone (on request)
Fruit picnic stop
Mount for GoPro camera on the board
Wetsuit (only during the cold days)

Tour does not include:
Lunch and transportation

What to bring:
Hat or visor
Eyeglasses strap
Lycra – T-shirt
Sunscreen
Water bottle

Price: 45 EUR (person)
Free for kids with parents on the board

BOOKING & INFO AT:

Every day from 15 April15 October
Contact us: paddlesurf.bacinalakes@gmail.com
Phone: 00385 91 7615480

Please contact us at least 1 day before your arrival!

We reserve the right to change or modify the tour in case of bad weather conditions, special group requirements.

PADDLE SURF BAĆINA
obrt za turizam i marketing
vl. Ivan Đelmić
Katići 19 Baćina, 20340 Ploče

IBAN: HR38 2340 0091 1604 4769 6
SWIFT: PBZGHR2X

Read On